06 - 53862971

Buddy Tara

Tara is een stabiele, blonde Golden Retriever afkomstig uit de roedel van Suzanne Zeegers. Tara is tijdens mijn opleiding tot therapiehondbegeleider goed gekeurd als therapiehond om zo de volgende stage-opdrachten te kunnen uitvoeren:

  • in overleg met een bewegingsagoog demente ouderen tot meer bewegen aan te zetten
  • in overleg met een fysiotherapeut een verstandelijk beperkte dame te begeleiden om haar van haar hernia af te krijgen
  • in overleg met een clientbegeleider een autistische jongen duidelijker te laten communiceren
  • in overleg met de afdeling thuisondersteuning van de zorginstelling en de ouders, een autistische jongen meer zelfstandigheid in het dagelijkse leven te geven en sociale contacten met onbekenden aan te durven gaan

Tara is inmiddels op een respectabele leeftijd, dus we bouwen het “therapiehondenwerk” af. Op dit moment wordt Tara nog ingezet bij een autistisch meisje, die van haar angst voor honden af wil.

Op 23 augustus 2021 is Tara vredig ingeslapen bij haar eigenaar Suzanne Zeegers, kennel Only Devotion.

Buddy Ozzy

Ozzy is mijn eigen hond en is een draadhaar Vizsla. Een jonge, enthousiaste puber die nog in opleiding is. Ozzy is zeer gevoelig en pikt veel signalen op. Hij wordt al ingezet bij twee autistische jongens om samen met hen veel plezier te maken tijdens wandelingen in onbekende gebieden, met als doel de wereld van deze jongens te vergroten.

Ik heb voor dit ras gekozen omdat ze intelligent, vriendelijk, aanhankelijk en levendig zijn. Ze werken graag met de baas. Tevens heeft een draadhaar Vizsla een vacht die bijna niet verhaart. Dit is gezien de hygiene een handige bijkomstigheid.

 

Ozzy met leerling